In 1939 vierde het Roomsch-Katholieke Armenbestuur, waaronder het Wees- en Oudeliedenhuis (het latere Huize Sint Maarten) aan de St. Jacobsgracht viel, haar 200-jarig bestaan.

Ter gelegenheid daarvan werd een film opgenomen, die de dagelijkse bezigheden in het Wees- en Oudeliedenhuis toont, en beelden bevat van het feestelijke bezoek van de Bisschop van Haarlem, Monseigneur Huibers, aan de viering van het 200-jarig bestaan.

De film bevindt zich in het archief van Erfgoed Leiden. Ze is on-line te zien via de website van TV West, die de film in 2017 gebruikte voor twee afleveringen van haar tv programma “Tijd voor Nostalgie“.

De nu volgende links verwijzen naar de webpagina’s van TV West met daarop de twee uitzendingen:

Voor deel 1 van de film (13 minuten)
KLIK HIER

Voor deel 2 van de film (12 minuten, begin om 3:00)
KLIK HIER